+316 16179300 info@presentmoment.nl

Integrale Yoga

Integrale Yoga is toegankelijk.

Wees welkom in de yogales waar we ont-moeten.

Waarin je niet beter, krachtiger of leniger hoeft te zijn dan wat of wie dan ook.

Waarin je oprecht van harte welkom bent, zoals je bent en waar je persoonlijk begeleid wordt om de houdingen (asana’s) jouw eigen oefening te laten zijn. Passend bij jouw lichaam.

De les waar je mag ervaren dat zachtheid een grote kracht is. En waar we ook (fysieke) kracht zullen ervaren en opbouwen. 

Laten we ont-moeten; daar waar geen enkele rol een rol speelt, waar je in alle vrijheid ademt en bewustzijn de ruimte krijgt zich te verruimen. 

In deze lessen ont-wikkelen we ons lichaam, onze geest, ons hart en onze ziel van binnenuit. Een actief denkvermogen zal meer en meer plaats maken voor eenvoudigweg aanwezig Zijn, in het moment.

Let op;

*bevat een hoge dosis ontspanning

** kan een verslavende werking hebben

*** it’s amazing, it really works 😉

De lessen kenmerken zich door een zachte, rustige en ongedwongen sfeer. Ze bestaan uit zowel ademhalingsoefeningen als (Hatha)Yogahoudingen. Tevens wordt iedere les afgesloten met een meditatie/eindontspanning. De les duurt in totaal 75 minuten en wordt gegeven door mij, Ciske, gediplomeerd yogadocente, mindfulnesstrainer, en ook maar gewoon mens 😉

Zie de reviews voor ervaringen van leerlingen.

Rooster:

  • Maandagavond van 20.00 tot 21.15 uur bij Huis73 (Hinthamerstraat 74 Den Bosch)
  • Dinsdagavond online huiskameryoga vanaf 20.00 uur, wees welkom!
  • Woensdagavond van 20.00 tot 21.15 uur bij Huis73 (Hinthamerstraat 74 Den Bosch)

Je hoeft niet lenig te zijn en ervaring met yoga is niet nodig. Maar ook met yoga-ervaring ben je uiteraard van harte welkom.

Kosten:

Online abonnement:
tien weken 1 x p/wk online les: 50 euro voor de tien online lessen. De lessen zijn buiten het online live moment ook op ieder moment terug te kijken in de besloten omgeving via deze website. Tijdens schoolvakanties en op feestdagen is er geen live les, maar blijf je binnen de abonnementsperiode wel toegang houden tot de opgeslagen lessen. De weken waarin er geen live les is, worden niet meegeteld in de tien weken van je abonnement.

Offline abonnement

Tien weken 1 x p/wk les voor 105 euro.
De offline lessen betreffen abonnementen van 10 weken, en omvatten vast ingeplande lessen, buiten schoolvakanties en feestdagen om. Er wordt gedurende tien lesweken een vaste plek voor jou gereserveerd. Inhalen kan (in overleg en bij voldoende ruimte) op de andere lesavond in die week of de week erna. Een andere mogelijkheid is om de les online in te halen.

Een 10 weken combi- abonnement (1 les per week online en 1 les offline):
voor 25 euro extra bij je offline abonnement (totaal dus 130 euro) ontvang je op maandag OF woensdagavond les bij Huis73 en op dinsdag een link voor de online les. Deze online les is bij een online abonnement door jou terug te kijken via de website. Zo kun je op jouw gewenst moment nog van de les genieten.

Buitenles:
Een buitenles valt buiten de abonnementen en is te volgen voor 10 euro per les. Dit is contant gepast te betalen. Heb je interesse in het volgen van een buitenles, stuur me dan een mailtje met je telefoonnummer erin zodat je toegevoegd kan worden aan de buitenles-groepsapp. Daar ontvang je bericht zodra er een les gepland wordt. Dit zal spontaan gebeuren, buiten de vaste lesmomenten om en afhankelijk zijn van het weer. Het kan dus spontaan op een ochtend, middag avond en/of in het weekend plaatsvinden.

Wil je incidenteel een losse les volgen bij Huis73: dat kan voor 15 euro per les. Een les is te reserveren via info@presentmoment.nl en kan door gaan bij voldoende ruimte.

Een proefles is gratis! (1xpp) en is eveneens te reserveren via info@presentmoment.nl.

Heb je vragen, ideeën, verzoekjes of opmerkingen? Mail me gerust.

Graag tot ziens!

Namasté
Ciske

Aanmelden kan door je op deze site in te schrijven.
Voor vragen kun je contact opnemen via info@presentmoment.nl of tel. 06-16179300.

Informeer vrijblijvend naar mogelijkheden voor privé-lessen Integrale Yoga en Yoga op het werk/op locatie.

Present Moment is ook op instagram en/of facebook te volgen. Wees welkom!

Hieronder staat een filmpje met de vijf Tibetanen. Een reeks aan oefeningen die achter elkaar gedaan kunnen worden op je eigen tempo. Het verhaal gaat dat deze riten ontwikkeld zijn door Tibetaanse monniken. Zij zouden ervan overtuigd zijn dat men, wanneer deze reeksen dagelijks gedaan worden, heel gezond en jong blijft. Do you want to give it a try?!

Vergeet vooral niet om goed diep en rustig door te ademen en tussendoor de tijd te nemen om op adem te komen/blijven. Na de eerste oefening zul je waarschijnlijk duizelig zijn. Adem dan diep in naar je buik en vervolgens door de mond volledig uit naar je buik…..je zult zien dat de duizeligheid vanzelf weg trekt en je dan rustig door kunt gaan met de volgende oefeningen. Het lijkt het echte leven wel…rustig blijven en diep door ademen doet altijd goed!

De vijf Tibetanen: een investering van slechts tien minuten per dag kan al veel betekenen. Succes en vooral veel plezier!

Korte beschrijving van de Vijf Tibetanen:

1: Je staat aandachtig, met armen op schouderhoogte. Adem bewust door en kijk naar je rechter hand. Draai dan drie keer om de eigen as. Drie keer om mee te beginnen. Daarna misschien vijf, misschien zeven, veertien of eenentwintig keer (de aantallen gelden voor ieder van de vijf Tibetanen. Houd ze voor allemaal gelijk en vraag niet meteen te veel van jezelf, wees mild).

2: Lig op je rug, met je armen langs het lichaam, handpalmen naar de vloer. Op de inademing komen je benen recht omhoog en tegelijkertijd beweeg je je kin naar de borst. Op de uitademing leg je jezelf neer.

3: Kom hoog op je knieën en plaats je handen op de achterzijde van je bovenbenen. Op de inademing open je de borst, schouders en hoofd naar achteren. Op de uitademing beweeg je rustig je kin in de richting van de borst.

4: Zit tussen je handen in met je benen recht naar voren en iets uit elkaar. Op de inademing kom je omhoog en komen de voetzolen vlak op de grond. Op de uitademing kom je beheerst weer tussen je handen zitten.

5: Je start liggend op de buik. Van hieruit kom je in de hoge cobra op de inademing. Je strekt je armen en opent de borst. Vervolgens beweeg je door naar de neerkijkende hond en adem je uit. Met aandacht kom je weer laag. Deze bewegingen zijn samen één Tibetaanse oefening en wel de laatste van de vijf.

Let op: Wat je ook doet, forceer niets. Blijf je bewust van de werkingen en je ervaringen, zowel voorafgaand als in de houding en daarna. Bij twijfel t.o.v. (fysieke) klachten adviseer ik je contact op te nemen met je fysiotherapeut of arts.

Schrijf je in

Voor meer informatie over onze activiteiten.

Ik word wat ik zie in mijzelf
Alles wat de gedachte mij suggereert, kan ik doen
Alles wat de gedachte in mij openbaart, kan ik worden
Dit zou het onwrikbare geloof moeten zijn van de mens in zichzelf
Omdat God in hem woont

Sri Aurobindo